Hipsteři a jídlo
nacisti by nedali ani krok bez biodynamického vína, přírodního cideru nebo piva
z dvacetilitrové mikrošarže. Běžný Franta uživatel by přísahal na polosladké
víno ze supermarketu, ať už Sklepmistra nebo něco pěkného s medailemi a nápisem
Krist, Hort nebo Templář. A při debatě se oba tábory navzájem označují jako
snobi nebo hloupí spotřebitelé, krása, ne?
Osobně nejsem
vášnivým zastáncem ani jednoho směru. Začal jsem jako chemik, čistě z toho
důvodu, že okolí vyrábí víno způsobem - šplícháme hodně, síříme už v kádi,
přelisujeme aspoň na třikrát a sypeme cokoli s nápisem BS nebo Erbsloh. Na
zahradě podobně - proč použít posekanou trávu, když můžu koupit tunu
mulčovačky, proč se zajímat proč to neroste, když to můžu polít pěti
nablýskanýma lahvičkama z Obi. Tenhle přístup jsem si vyzkoušel několikrát a
defakto z čehokoli jsem vyrobil STEJNOU univerzální šumivou kvasinkiádu.
Pokračoval jsem z
extrému do extrému, takže přišlo období nežerunicconenibio s obrovským
rozčarováním. Komunita na mne působí elitářsky a mnohdy neuvěřitelně
dogmaticky. Přičemž občasné pokusy o dotazy byly odbyty slovy "takhle to
má být", ovšem že bez vysvětlení proč by něco zoxidovaného, kalného a mimo
standardní škálu mělo být v pořádku.
Skončil jsem někde
na pomezí. Chemikálie šly do koše a na zahradě jedeme stylem pokus-omyl. Měsíc
ovšem ignorujem. Ale nic mě netěší víc než vidět, že výsledky pokaždé dopadají
jinak, ale ne katastrofálně. I přes to, "že to tak nejde, protože to tak
nikdo nedělá".
Žádné komentáře:
Okomentovat